(Ne)poslušno dijete

Published by Boris on

Dobrodošli u zadnji dio našeg filmskog putovanja! Posljednji film našeg labirinta “Neposlušna djeca” ima elemente oba filma koja smo već odgledali: “Povratka u školu” i “Skloništa”. To su elementi slatkoće nerada i ljetnih dogodovština; lika u razdoblju života kad više nije dijete, ali nije ni odrastao; povodljivosti za prijateljima; glazbe kao bitnog dijela priče; ali iako nam poznati, ti elementi našoj temi donose i neke nove zanimljive dimenzije. Pozivamo vas da na kraju ljeta zaronite s nama u jednu priču punu sunca i mora, praznika i ljetnih ljubavi, ali i onog od čega roditelji djecu bezuspješno žele zaštiti: razočaranja.

Da biste došli do poveznice za film, prvo morate pomoći Davidu, 13. godišnjem dječaku, da prođe kroz svoj dan prepun uzbuđenja.

To ćete napraviti odabirom one opcije za koju smatrate da je najbolja za Davida (ili pak nije!), sve u stilu priče “odaberi vlastitu avanturu”. Ako odlučite da vam se ne sviđa ishod priče, uvijek se možete vratiti i odabrati drugu opciju. Isprobati sve opcije ili ne, u potpunosti je na vama. Sve opcije na kraju vode ka istom formularu, koji vas pak vodi do otkrića trećeg filma.

Sretno!

Upravo si se probudio. Još snenih očiju, škiljeći od sunca koje pada tvoje lice, pogledaš na sat. Kazaljke pokazuju da je 8:35 ujutro.

Kasniš u školu!

Iskačeš iz kreveta, pereš zube, oblačiš se i spremaš stvari, kada se prisjetiš… ta praznici su.

Veselo nastaviš u kuhinju, na doručak, no pred tobom je teška nedoumica: što pojesti?

Pojesti kajganu
Pojesti čokoladne pahuljice