Zadnji ciklus besplatnog edukativno-zabavnog online projekta Filmski Labirint

Published by Boris on

ONLINE EDUKATIVNO-UMJETNIČKI KONCEPT MEDIJSKOG, FILMSKOG, INFORMATIČKOG I INFORMACIJSKOG OPISMENJAVANJA ODRASLIH OSOBA STARIJIH OD 54

Bacači sjenki s velikim zadovoljstvom najavljuju posljednji, sedmi ciklus izuzetno uspješnog projekta Filmski Labirint, kojega je do sada pohađalo preko 70 polaznika iz cijele Hrvatske. Ciklus će se održati u suradnji s udrugom Teatar od soli i Gradskom knjižnicom Biograd na Moru.

Naime, kroz naš projekt “Filmski Labirint” polaznici (54+) samostalno prolaze kroz niz zagonetki u online “labirintu”browser-based aplikacije na kraju kojeg samostalno otkrivaju zagonetan film i gledaju ga putem poveznice na kojoj će im film biti dostupan, a o njemu pak raspravljaju na grupnim online susretima/radionicama putem online platforme s iskusnim mentorima/voditeljima.

Radionice su u potpunosti besplatne. Svi detalji projekta nalaze se ovdje: https://bacaci-sjenki.hr/filmski-labirint/

Zadnji ciklus Filmskog Labirinta napisala je hrvatska književnica Ivana Bodrožić, a vezan je uz temu filmske adaptacije književnog djela, kao i montaže i naracije. U ovom labirintu pozabaviti ćemo se filmskim zanimljivostima, redateljskim odlukama i postupcima, otkriti poveznice s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te saznati kako se “priča” film. Svi aspekti pričanja priča filma bit će u igri: oblici naracije, tehnološki aspekti spajanja scena, razumijevanje i prepoznavanje naučenih gledalačkih obrazaca i filmskih navika te svi slikovni i zvukovni okidači premetanja priča.

PRO radionica zamišljena je kao online radionica samostalne izrade scenarija uz praktične vježbe. Samo mašta (a i nebo) je granica!

U ovom plesu s filmskim Minotaurom vi ćete u Labirintu otkrivati i stvarati, dobivati zadatke i upute, a sve će biti zabavno, intrigantno i otkrivajuće. Radionica je osmišljena da tijekom nje savladate i sve aspekte online edukacija i interakcije i upravo je rađena po vašoj mjeri u skladu s vašim postojećim znanjem koje ćete tijekom putovanja Filmskim Labirintom obogatiti i nadopuniti.

7. Filmski Labirint – online radionice počinju 22.04.2023.
– prijave do 19. travnja na poveznici – https://bit.ly/3X5X1qu

Vrijeme radionica:

  • Subota, 22.04., 10-12h
  • Subota, 29.04., 10-12h
  • Subota, 06.05., 10-12h
  • PRO radionice pisanja scenarija održati će se 13., 14. i 21. svibnja od 10 do 13h ili po dogovoru s polaznicima. Voditelj radionice je Uroš Živanović.

Pridružite nam se na interaktivnim raspravama, gledanju filmova i još mnogo toga: poboljšajte vještine kritičkog mišljenja te filmske i medijske pismenosti, uključite se u poticajne rasprave i širite svoje kulturno razumijevanje. 

Kako to izgleda iz perspektive naših polaznika?

– Mislim da su ove radionice za filmofile 54+ super stvar u svakom pogledu, počevši od onih koji žele nadopuniti znanje do onih koji žele nešto novo naučiti. Kroz svaku radionicu sam dobila nova znanja i iskustvo. – Oriana, 63 godine

(za PRO radionicu pisanja scenarija) Uživala sam u svakoj sekundi ove radionice. S vremenom, rad grupe je postajao sve harmoniziraniji, razvili ste kod svakog ponaosob interes i znatiželju za projekte drugih sudionika, od kojih su neki zbilja bili izvrsni. Na kraju mislim da sam dijelila oduševljenje cijele grupe i radionicom, ali prije svega voditeljem. – Silva, 63 godine

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj web objave isključiva je odgovornost udruge Bacači sjenki.

Za više o EU fondovima doznajte na: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Categories: Novosti