SAMO NEBO U PULI (11. – 15. studeni)

Published by Boris on

!!!Početna inovativna filmska radionica “Samo nebo nam je granica” za polaznike 54+ prvi puta u Puli!!!

Na radionicu pozivamo sve one starije od 54 godine iz Pule i okolice koji se vole družiti i radoznali su, koji bi malo pobjegli od svoje svakodnevice, koji ne vole gledati reprize jednih te istih filmova na TV-u, one koji bi htjeli na cool način razgovarati sa svojom djecom ili unucima, one čije iskustvo, zgode i nezgode mogu biti zanimljiva filmska priča!

O RADIONICI:
Cilj radionice je na jednostavan i kreativan način polaznike starije od 54 godine uvesti u svijet filma. Tijekom početne filmske radionice polaznici gledaju najnovije i antologijske filmove te uče analizirati i gledati film s kritičke strane, uče igrajući se, a konkretnije upoznaju planove, kadrove, filmske vrste, kako nastaje scenarij i knjiga snimanja te se temeljno upoznaju s osnovama stop animacije. Polaznici se igraju svega povezanog s filmom i sa svime što je učinilo film mogućim. Uz pomoć stručnih voditelja iskušavaju se u stvaranju svojih prvih filmova.

Radionice “Samo nebo nam je granica” na kreativan i zabavan način potiču zanimanje za sedmu umjetnost, medije i sadržaje koje vole današnja djeca te posredno zbližavaju generacije.

Tijekom provedbe radit će se u grupama i samostalno, ovisno o interesu i volji polaznika. Radionica je besplatna za sve polaznike te je osiguran i fini ručak!

KADA I GDJE?
Početna filmska radionica u Puli bit će održana od 11. do 15. studenog 2019. u prostorima Dnevnog boravka Rojc, na adresi Gajeva 3, Pula. Predviđeno trajanje radionica je od 9:00 do 15:00 sati.

VODITELJI:
Radionicu vode Nino Sorić (dramaturg, scenarist, glumac) i Boris Bakal (idejni začetnik programa, glumac, filmski i kazališni redatelj).

PRIJAVE:
Prijavite se na radionicu putem telefona 01/464 02 62, e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com ili putem prijavnice. Prilikom prijave mejlom molimo Vas da napišete Vaše ime i prezime, datum rođenja, kontakt telefon, e-mail adresu te kratku motivaciju za sudjelovanje na radionici.
Broj mjesta na radionici je ograničen na 15 polaznika, prijave se primaju dok se radionica ne popuni.

VIŠE O PROGRAMU
Program “Samo nebo nam je granica” nastao je kroz provedbu istoimenog projekta financiranog kroz natječaj Umjetnost i kultura 54+, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Radi se o programu medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih, starijih od 54 godine kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta.
Nakon prvih vrlo uspješnih prvih radionica u Zagrebu, Sinju i Pakracu osigurana su sredstva za nastavak provedbe kroz aktivosti ESF projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara čiji je korisnik Savez udurga Klubtura.
Više info o programu na web stranici: https://samonebo.eu/.

DONATORI, PARTNERI:
Društvo hrvatskih filmskih redatelja i projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” kojeg provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.
Ukupna vrijednost DKC-HR projekta iznosi 800 000,00 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, u iznosu 680 000,00 kn (85%).

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.

“Samo nebo nam je granica u Zagrebu, Karlovcu i Puli“ provodi udruga Bacači Sjenki u partnerstvu s Pogonom – zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Savezom udruga Kaoperativa i Savezom udruga Rojca kroz program razmjene suradničkih kulturno-umjetničkih aktivnosti u sklopu projekta “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara”.

Categories: Novosti