Poseban proljetni FILMSKI LABIRINT – ciklus zabavno-filmskih edukacija

Published by Boris on

Bacači sjenki i zagrebačka Knjižnica Augusta Cesarca vas pozivaju na poseban proljetni FILMSKI LABIRINT – ciklus besplatnih zabavno-filmskih edukacija, koje će se održavati online i hibridno u knjižnici Augusta Cesarca u Zagrebu!

Na radionici Filmskog Labirinta pozabavit ćemo se filmskim zanimljivostima, redateljskim odlukama i postupcima, otkriti poveznice s drugim filmovima i/ili umjetničkim djelima te saznati kako se “priča” film uz iskusne mentore/voditelje radionica.

Kroz fokus na odnos zbilje i fikcije u filmu istraživat ćemo filmske rodove i kako se oni međusobno razlikuju. Ujedno ćemo se pozabaviti filmskim zanimljivostima, osvijestiti kako odabrati filmski rod za određeni scenarij, otkriti poveznice s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te istražiti kako tema oblikuje film. Doznat ćemo što je zapravo metafilm, što je lažni dokumentarac i kako se oni razlikuju od onog pravog.

Gdje i kada:

  • Filmovi će se gledati srijedom, 15. ožujka, 22. ožujka i 29. ožujka od 17.30 h u zagrebačkoj knjižnici Augusta Cesarca ili online bilo kada 😉
  • Radionice će se održati online i u knjižnici Augusta Cesarca u petak, 17. ožujka, četvrtak, 23. ožujka i petak, 31. ožujka od 17.30 do 19.30 h

Pridružite nam se na interaktivnim raspravama, gledanju filmova i još mnogo toga: poboljšajte vještine kritičkog mišljenja te filmske i medijske pismenosti, uključite se u poticajne rasprave i širite svoje kulturno razumijevanje. Osigurano osvježenje!

Za ovaj i posljednji ciklus možete se prijaviti klikom na poveznicu ili putem e-pošte hana.bacacisjenki@gmail.com. Tijekom radnog vremena dostupni smo i na mobitel 099 362 4245 (Hana).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj web objave isključiva je odgovornost udruge Bacači sjenki.

Za više o EU fondovima doznajte na: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Categories: Novosti