Novi ciklus inovativnih filmskih radionica „Samo nebo nam je granica“ u Zagrebu

Published by Boris on

Svi koji se vole družiti i radoznali su, koji bi malo pobjegli od svoje svakodnevice, koji ne vole gledati reprize jednih te istih filmova na TV-u, oni koji bi htjeli na cool način razgovarati sa svojom djecom ili unucima, oni čiji je život pisao romane i koji bi htjeli podijeliti s drugima – pozivamo da se prijave na filmske radionice “Samo nebo nam je granica” u režiji udruge Bacači Sjenki. Vodimo Vas u svijet filma, filmskih profesija te zanimljivih filmskih sudbina. Kvalitetno se zabavite, prepustite se snovima i maštanju i iskušajte se u stvaranju filma!

O čemu se radi?

Program filmskih radionica „Samo nebo nam je granica“ namijenjen je polaznicima starijima od 54 godine koji žele znati više o filmovima, o novim medijima, o tome što rade i čime se bave njihovi unuci ili djeca, što zapravo ne vidimo dok gledamo filmove, TV ili igramo se računalnim igrama na našim računalima, tabletima ili “pametnim” telefonima. Uz pomoć iskusnih voditelja iz svijeta filma kroz kreativan rad, igru i zabavu i u opuštenoj atmosferi polaznici usvajaju neke složene stvari iz svijeta filmske umjetnosti, promišljaju film iz više motrišta te upoznaju što se događa s druge strane ekrana. Kroz zajedničko promišljanje i rad biraju se najzanimljivije priče koje postaju autentična filmska djela. Radionice na kreativan i zabavan način potiču zanimanje za sedmu umjetnost, medije i sadržaje koje vole sadašnja djeca te posredno zbližavaju generacije.

O radionici!

Radionica u Zagrebu održat će se od 30. rujna do 04. listopada 2019. u Pogonu – Centru za nezavisnu kulturu i mlade, Mislavova 11. Radionica u ponedjeljak 30.09. počinje u 13:00 i traje do 18:00, dok je trajanje ostala četiri dana radionice predviđeno od 9:00 do 15:00 sati.

Sudjelovanje na radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mjesta je ograničen, 15 polaznika po radionici.
Tijekom provedbe radionica radit će se u grupama i samostalno, ovisno o interesima, potrebama i volji polaznika.

Za vrijeme trajanja radionica za polaznike će biti osiguran fini ručak!

Tko se može i kako se može prijaviti na radionicu?

Radionice su namijenjene osobama starijim od 54 godine; u trenutku provedbe radionica polaznici trebaju imati navršenih 55 godina. Na radionice se možete prijaviti putem: telefona 01/464 02 62, e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com ili putem on-line prijavnice.

Kontakti:

Tatjana: 099/3624-245; Boris: 098/1658-186; Ured Bacača Sjenki: 01/464 02 62

Idejni začetnik programa: Boris Bakal

Voditelji radionica i suradnici: Boris Bakal (filmski i kazališni redatelj, glumac i intermedijalni umjetnik), Marija Georgiev (filmska autorica i redateljica), Lea Mileta (montažerka i snimateljica), Dalija Dozet (filmska autorica i redateljica), Bojana Burnać (snimateljica, scenaristica i redateljica dokumentarnog filma), Lidija Kraljić (glumica, lutkarstvo), Božidar Trkulja (animator), Anita Čeko (dramaturginja, scenaristica), Velimir Grgić (scenarist, dramaturg), Dario Lonjak (redatelj, filmski autor), Nino Sorić (scenarist, dramaturg, glumac), Dražen Žerjav (snimatelj, montažer).

Dio programa odvija se kroz:
Categories: Novosti