Film o Filmu 04. – 01. ožujka, 2019.

Published by Boris on

Pozivamo Vas na klupsku projekciju unutar programa “Film o filmu” u petak, 01. ožujka 2019. u dvorani “Pogona- centra za nezavisnu kulturu i mlade” u 17h.
Mjesto radnje: Pogon, Mislavova 11, Zagreb
Dan radnje: Petak, 01. ožujka, 2019.
Vrijeme radnje: 17-20h

Film koji ćemo ovaj put gledati je relativno noviji europski film koji je bio nominiran za najbolji strani film Američke akademije. Osim toga, bio je nominiran za još 72 druge svjetski važne nagrade, od kojih je dobio 33. Njegov autor je mislio da će cijeli život snimati filmove o sportu, a eto, snimio je jedan od naj-autorskijih, naj-kritičnijih filmova današnjice koji se može, zbog svoje složenosti, gledati i po nekoliko puta, otkrivajući u njemu uvijek još po jedno motrište svijeta oko nas.

Ovaj film bavi se svijetom umjetnosti i njegovim porubima. Gotovo svaka scena filma se može gledati zasebno kao poseban “događaj” ili performance iako je priča filma u cjelini jasna, linerana i protočna. On je surova (ili bolje reći okrutna?) freska o ljudskim odlukama, o onome što iskazujemo drugima i što drugi vide ili misle o nama. Često ćemo se nasmijati i zažalititi što smo se smijali. Film koji ćemo vam prikazati nije “Mr. Turner”, koji bismo također rado podijelili jednom s vama.

Samo nebo nam je granica.

Categories: Novosti