FILM O FILMU 03. – 01. veljače u 17h

Published by on

Pozivamo Vas na klubsku projekciju unutar programa “Film o fimu” u petak, 01. veljače (SUTRA) u dvorani “Pogona- centra za nezavisnu kulturu i mlade” u 17h.

Mjesto radnje: Pogon, Mislavova 11, Zagreb
Dan radnje: Petak, 01. veljače, 2019.
Vrijeme radnje: 17-20h  

Program Film o Filmu nastao je kao potreba da se osiguraju zanimljivi filmski i medijski sadržaji u vrijeme između radionica i kao nastavak međusobnog povezivanja polaznika. Osnovna tema i sadržaj su sam film i Filmovi o filmu.
Film koji ćemo ovaj put gledati je magična filmska drama kompleksnog zapleta koja nije dobila niti jednog Oskara jer nije bila nominirana ni za jednog, ali je zato ovjenčana s preko 29 svjetski vrijednih nagrada i priznanja te nominirana za još njih 70. Njezin autor dobitnik je preko 25 svjetski važnih nagrada i priznanja, a osim režije bavi se uspješno i filmskom kritikom. Njegov prvijenac, kojeg je snimio s 24 godine, poharao je većinu važnih svjetskih festivala te na nekima dobio prestižne nagrade. Nakon neuspjeha svog trećeg filma autor se povlači u osamu/meditaciju/pripremu na 8 godina i rezultat je upravo ovaj film koji je u Zagrebu imao premijeru 25. rujna 2012., gotovo 4 mjeseca nakon svjetske premijere.

Ovaj film je možda fantastična ljubavna drama (kao gotovo svi autorovi filmovi) ali se prvenstveno bavi izvrsnošću, ne samo u filmskoj industriji već i uopće u životu. Film je gotovo nemoguće shvatiti kao cjelinu, ali ga se može shvatiti kao niz fragmenata stvarnosti u kojoj “izvrsnost” postaje imperativ, a “uspjeh” dogma.
Film koji ćemo vam prikazati nije “Panov labirint”, koji bismo također rado podijelili jednom s vama.

Samo nebo nam je granica.

Categories: Novosti