Animacijske radionice „Samo nebo nam je granica – klapa 1. put“

Published by Boris on

Bacači Sjenki u suradnji s knjižnicom August Cesarec grada Zagreba organiziraju projekcije filmskih uradaka nastalih tijekom provede inovativnih filmskih radionica u okviru programa „Samo nebo nam je granica“ za polaznike generacije 54+.

Projekcije će biti održane 17. rujna 2019. u dvorani knjižnice August Cesarec na adresi Šubićeva 40/2. Projekcije počinju u 18:00 sati i predviđeno trajanje je 40 minuta.
Tijekom provedbe programa Samo nebo nam je granica provedeno je 11 radionica u 3 grada gdje se program provodio – Zagrebu, Sinju i Pakracu. (3 početne, 3 napredne i 5 majstorskih filmskih radionica). Kroz početne radionice polaznici su učili o teoriji i povijesti filma i filmske umjetnosti te kroz igru i vrlo praktičan rad napravili i svoje prve filmove u tehnici stop animacija. Na naprednim radionicama naučena znanja primjenjivali su tijekom snimanje igranih i dokumentarnih filmova , dok su kroz majstorske radionice usavršavali određene segmente filmske umjetnosti. Konkretno, radili su na montaži i izradi scenarija. Na radionicama je ukupno sudjelovao 61 polaznik (od toga 24 muška polaznika!). Polaznici su na radionicama izradili 18 filmova te 4 scenarija (3 za kratki igrani i 1 za dokumentarni film).
S knjižnicom August Cesarec planirane su još dvije projekcije filmova polaznika, 22. listopada 2019. u okviru Mjeseca hrvatske knjige te 26 studenog 2019., s početkom u 18:00 sati.

Categories: Novosti