Majstorska_Pakrac_za web

Majstorska filmska radionica u Pakracu: Izrada dokumentarnog filma (13. – 17. svibnja)

Majstori filmaši iz Pakraca snimali su dokumentarni film – i time završili filmsku školu u okviru projekta „Samo nebo nam je granica“.

Radionica: Razvoj dokumentarnog filma održana je u prostorima  Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman. Ovo je bila treća i ujedno završna radionica koja se provodila u okviru ESF projekta „Samo nebo nam je granica“, u partnerstvu Bacača Sjenki iz Zagreba, Kulturno umjetničkog središta iz Sinja te KPD „Sloga“ iz Pakraca.
Radionica je započela u ponedjeljak 13. svibnja i trajala je do petka 17. svibnja 2019., a predstavlja vrhunac jednog sjajnog filmskog druženja. Kraj projekta zasigurno nije i kraj filmskih zgoda za polaznike, budući da će oni svoje znanje nastaviti usavršavati i nakon provedbe projekta tijekom novih filmskih druženja. Nakon početnih i naprednih radionica tijekom kojih je nastalo 6 filmova polaznici su se složili da bi na idućoj razini filmskog obrazovanja htjeli naučiti više baš o dokumentarnom filmu.

Majstorsku radionicu razvoja dokumentarnog filma u Pakracu vodili su Velimir Grgić, producent, scenarist i dramaturg, Dario Lonjak, redatelj i filmski autor te Boris Bakal, predsjednik udruge Bacači Sjenki, glumac te filmski i kazališni redatelj, kao i idejni začetnik programa Samo nebo nam je granica. Tijekom posljednjeg projektnog druženja polaznici su s voditeljima razvijali scenarij za dokumentarni film te podijelili uloge na setu tijekom snimanja. Inspiracija za film bile su zanimljive životne priče polaznika radionice. Također, voditelji su polaznike upoznali s osnovama filmske montaže koristeći materijal koji su sami snimali tijekom radionice. Filmove polaznika “Samo nebo nam je granica” iz sva tri grada u kojima se projekt održavao (Sinj, Zagreb, Pakrac) publika iz Pakraca, Lipika i Daruvara imat će priliku pogledati 08. lipnja 2019. u Kinu u Hrvatskom domu.

Majstorska radionica: Izrada dokumentarnog filma – Pakrac
Vrijeme radnje: 13. – 17. svibnja 2019.
Mjesto radnje:  Hrvatski Dom “Dr. Franjo Tuđman” ,
Trg pape Ivana Pavla II 10, 34550, Pakrac, Hrvatska

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email